EV47296.jpg
EV47296.jpg
EV47296.jpg

Semifinal Tapahtumat

Iron Country Sisters, Laura Moisio

Liput ennakkoon alk. 8,50 €, ovelta 9 €, Ikäraja: K-18

Iron Country Sisters FB

Laura Moisio Home Page

Soittoajat:
21:00 Laura Moisio
22:00 Iron Country Sisters

Laura Moision laulut maalaavat omintakeisen maailman, jossa arjen havainnot, unimaailma ja näyt sekoittuvat. Folkista, bluesista ja vanhasta suomalaisesta iskelmästä ammentavissa kappaleissa Moision kuulas ääni kuljettaa kuulijaa vaivattomasti tunnelmasta toiseen. Kuten kriitikko Jukka Haarma tiivistää: "Vaikka laulut ovatkin muodoltaan valmiita, niiden maailma ei tarjoa varmoja vastauksia vaan epävarmuuden, pelon ja pettymysten kokemuksia; toki myös hiljaisen mietinnän, onnen ja ilon hetkiä."

Kahden ensimmäisen albuminsa (Spiraali, 2014, sekä Ikuinen valo, 2015) myötä Moisio on noussut kotimaisten lauluntekijöiden eturiviin, mistä kertovat muun muassa vuoden 2016 Teosto-palkinto-ehdokkuus sekä saman vuoden Emma-palkinto-ehdokkuus Kriitikoiden valinta -kategoriassa.

Kesällä Moision tarkoitus on keikkailla kahden kitaran duona uudistuneella settilistalla, jossa tarjoillaan kuulijoille vanhojen suosikkien lisäksi tulevan, kesällä nauhoitettavan, levyn materiaalia jo ennen julkaisua.

+

Kolmen Rautamaan siskoksen muodostama Iron Country Sisters sukkuloi sujuvasti popin, folkin, bluesin ja kantrin välimaastossa ja meininkikin heilahtelee melankoliasta riehakkuuteen. Erityisen yhtyeestä tekee kolmen siskoksen taianomainen stemmalaulu. Lähin vertailukohta musiikille voisi olla ruotsalainen First Aid Kit.

Vuosi 2016 oli Iron Country Sistersille täynnä nostetta. Alkuvuodesta julkaistiin ensimmäinen oma sinkku videoineen, ja se sai loistavaa palautetta. Keväällä ilmestyi Ismo Alangon kanssa yhteissinkku Aino ja Ali (pannaanko pakasteet pieneen pussiin?), jota seurasivat esiintymiset Ismon kanssa Ilosaaressa ja täydellä Tavastialla. Omien klubikeikkojen lisäksi tehtiin syksyllä vielä lämmittelykiertue maailmanmainetta nauttivan Steve 'n' Seagullsin kanssa pitkin Suomen tärkeimpiä rock-klubeja. Mediassa yhtyettä ovat kehuneet niin Soundi, Ylex, Voima kuin musiikkiblogitkin.

Alkaneena vuonna sisarukset ovat keskittyneet uuden musiikin tekemiseen, ja tavoite onkin saada tuoretta materiaalia julkaistua jo alkuvuodesta