EV54058.jpg
EV54058.jpg
EV54058.jpg

Tavastia-klubi Tapahtumat

Los Lobos (USA), Wentus Blues Band

Liput ennakkoon alk. 65 €, ovelta 70 €, Ikäraja: K-18

LOS LOBOS esiintyy Tavastialla perjantaina 31. elokuuta.

40 vuotta texmex-rytmejä! Vuonna 1973 perustettu Los Lobos nousi nopeasti itäisen Los Angelesin autotallibändistä meksikolaisamerikkalaisen chicano-kulttuurin kärkinimeksi. Rajoja rikkova suursuosio koitti 1980-luvulla Ritchie Valensin "La Bamba" -hitin versioinnin ja samannimisen elokuvan myötä. Kaupallinen menestys ei kuitenkaan saanut bändiä unohtamaan omaa tinkimätöntä ääntään, vaan Los Lobos - sudet - on sittemmin jatkanut uudistumistaan vuosikymmenestä toiseen sekoittaen soundiinsa kosolti rajaseudun latinorytmejä, countrya, folkia, rockia, poppia ja bluesia.

Bändin vaikutus populaarikulttuuriin on ollut huomattava: "La Bamban" ja "La Pistola y el Corazónin" voimasoiton lisäksi Los Lobosin sävellykset soivat elokuvissa ja tv-sarjoissa El Mariachista ja Desperadosta hulvattomaan Rango-animaatioon. Kolmesti Grammy-palkittu yhtye on kiertänyt ympäri maailman valloittaen kuulijansa uskomattoman energisellä yhteissoitollaan.

Los Lobos keikkailee yhä alkuperäisessä kokoonpanossaan. 

"Indisputably the most influential Chicano musical act in history" - The L. A. Times

 

Illan avaa Wentus Blues Band jonka uusi albumi "Throwback" on saanut runsaasti ruusuja alan lehdissä ja myös noussut Living Blues Chartsien listoille USAssa. Lukuisat amerikkalaisia blues legendoja kompatessa tehdyt menestyksekkäät Euroopan-rundit yhdessä yhtyeen omien ambitioiden kanssa ovet luoneet Kokkolan blues-lähettiläistä yliopistotasoa vastaavan blues-instituution, jolle ei Pohjoismaista löydy vertaista.