EV57076.jpg
EV57076.jpg
EV57076.jpg
EV57076.jpg
EV57076.jpg
EV57076.jpg

Tavastia-klubi Tapahtumat

Marzi Nyman (levynjulkaisukeikka)

Liput ennakkoon alk. 17 €, ovelta 19 €, Ikäraja: K-18

MARZI NYMANIN SOOLOALBUMIA JUHLITAAN ENNAKKOON TAVASTIALLA

Kitaristi Marzi Nymanin uusi sooloalbumi "Kelluva katedraali" julkaistaan 12. lokakuuta. Levyn ytimen muodostaa Marzin trio, jossa hänen hänen kanssaan soittavat rumpali Anssi Nykänen ja basisti Harri Rantanen.

Marzi esiintyy levyllään sekä kitaristina että laulajana. Levyllä vierailee useita Marzin ystäviä, kuten Saturday Night Livestä ja soul/r&b-yhtye Tower of Powerista tunnettu saksofonisti Lenny Pickett, Jukka Eskola, Timo Lassy, Pepa Päivinen, Arttu Takalo, Meta4-jousikvartetista tutut Minna Pensola ja Antti Tikkanen, Niko Kumpuvaara ja Zarkus Poussa.

Levyn julkaisee Kaskelotti Records ja sitä jakelee Playground Music.

Marzi aloitti albumin parissa työskentelyn jo vuonna 2007, vain vuosi sen jälkeen, kun hän julkaisi Teosto-palkitun esikoislevynsä. Hän on säveltänyt ja sanoittanut "Kelluva katedraali" -levynsä kappaleet itse lukuun ottamatta Arto Mellerin "Hui-hai hullu akka" -runoon sävellettyä kappaletta.

"Kelluva katedraali" -levyn monipuolisia tekstejä Marzi taustoittaa seuraavasti:

"Olen kirjoittanut niin rehellisiä ja henkilökohtaisia tekstejä kuin olen osannut. Uskon, että muisti määrää elämäämme siten, että monet tärkeimmistä ihanteistamme syntyvät hyvin varhain. Aina kun yritän tehdä jotain merkittävän uutta ja erilaista, huomaan kuitenkin pyrkiväni samoihin ihanteisiin, jotka syntyivät jo aika nuorena, vielä asuessani pikkukaupungissa, kuullessani jotain värisyttävää ensimmäistä kertaa. Siihen pikkukaupungin pienessä makuuhuoneessa syntyneeseen tapaan luoda omia todellisuuksia, sävellyksiä ja lauluja pohjaa myös näiden laulujen syntyprosessi. Samaa haurautta ja rehellisyyttä haluan vaalia, sillä uskon että siinä on voimaa."