EV59965.jpg
EV59965.jpg
EV59965.jpg

Tavastia-klubi Tapahtumat

Tuuletar, Antti Paalanen (tuplajulkkarit)

Liput ennakkoon alk. 16 €, ovelta 18 €, Ikäraja: K-18

Tuuletar on noussut viime vuosina huimaan kansainväliseen menestykseen. Yhtyeen monitaitoiset laulajat luovat äänillään mielenkiintoisen musiikillisen maailman, jossa eksoottiset äänenkäyttötavat, iskevät beatbox-rytmit ja vahva yhteissointi leikkivät riehakkaasti keskenään. Yhtyeen sävellyksissä kohtaavat suomalainen kansanperinne, globaalit musiikilliset vaikutteet ja urbaani nykymusiikki.

Tuulettaren odotettu kakkosalbumi ilmestyy Bafe's Factorylta helatorstaina 30.5.2019 ja levyn tuottajana toimii jouhikkopunkin suunnannäyttäjä ja suomalaisen folk-skenen enfant terrible Pekko Käppi. Ensimmäinen singlelohkaisu Valtaaja julkaistaan helmikuussa. Single sai ensiensiesityksensä tammikuussa Tavastialla Etnogaalassa, jossa Tuuletar myös palkittiin Vuoden kansainvälistyjä -palkinnolla.

Palkinto ei tullut suotta: Viime aikoina Tuuletar on esiintynyt suurilla festarilavoilla muun muassa Japanissa, Taiwanissa, Unkarissa, Espanjassa, Saksassa ja Intiassa. Kesän 2018 tähtihetkiä olivat esiintyminen Songlines Encounters-  ja WOMAD-festivaaleilla Iso-Britanniassa.


Tuulettaren kiitelty debyyttialbumi Tules Maas Vedes Taivaal (2016, Bafe's Factory) nousi kahdessa kuukaudessa sekä Euroopan World Music Charts- että Transglobal World Music Charts -listojen kärkikymmenikköön. Albumi on soinut radioissa ympäri maailman ja valittiin Emma-gaalassa vuoden 2016 etnoalbumiksi.

Loppuvuodesta 2017 Tuulettaren kappale Alku sai maailmanlaajuista huomiota kun HBO:n hittisarja Game of Thrones osti kappaleen ja sijoitti sen 7. tuotantokautensa DVD-traileriin.

 

Haitaristi Antti Paalasen hurjan musiikin välineinä ovat suomalaisesta kansanmusiikista tutut vähäriviset hanurit. Perinteestä innoituksensa saaneena Paalanen on kuitenkin luonut täysin oman musiikkimaailmansa, jossa tradition syrjäyttää transsinomainen minimalismi sekä modernin äänitekniikan hallittu ja oivaltava käyttö. Paalasen edellinen soololevy Meluta (2014, Rockadillo/Westpark) esitteli paitsi virtuoosimaisen hanuristin, myös hahmon, joka huutaa haitarilleen, potkii lattiaa, hakkaa paljetta ja puuskuttaa kuin raivopäinen härkä. Paalasen komennossa haitari on kuin joka solulla elävä ja hengittävä transsitanssikone. Tavastialla juhlistetaan Paalasen neljännen soololevyn julkaisua.