EV64111.jpg
EV64111.jpg
EV64111.jpg
EV64111.jpg
EV64111.jpg
EV64111.jpg

Tavastia-klubi Tapahtumat

Moor Mother (USA), Eartheater (USA)

Liput ennakkoon alk. 20,50 €, ovelta 22 €, Ikäraja: K-18

AJANKOHTAISET ELEKTRONISEN MUSIIKIN NIMET MOOR MOTHER JA EARTHEATER HELSINKIIN

Kaksi elektronisen musiikin puhutuinta nykynimeä, yhdysvaltalaisartistit Moor Mother ja Eartheater saapuvat Helsinkiin loppuvuodesta. Useilla eri palkinnoilla meritoidun Moor Motherin sekä rohkeilla live-esiintymisillään mainetta niittäneen Eartheaterin konsertti toteutuu maanantaina 11. marraskuuta Tavastia-klubilla.

Aktivisti, runoilija sekä ääni- ja visuaalisten taiteiden artisti Camae Ayewan eli Moor Motherin nuoruuden punk-vuosista ammentanut aseenteellinen musiikki on herättänyt laajalti maailmanlaajuista mielenkiintoa. Tuotannossaan jazz-rytmeihin taipuvaa ja toisaalta noisen sekä industrialin puolelle ajoittain kääntyvää elektronista soundimaailmaa intensiiviseen spoken wordiin ja yhteiskuntakriittisiin teksteihin yhdistelevän artistin debyyttialbumi "Fetish Bones" (2016) arvioitiin mm. Wiren, Pitchforkin, Spinin ja Noisyn toimesta vuoden parhaiden albumien joukkoon. Patti LaBellesta, Public Enemysta, The Beastie Boysista ja Malcom X:stä vaikuttuneen artistin toinen studioalbumi "The Motionless Present" ilmestyi vuonna 2017.

Moor Motherin kanssa Tavastian lavalla nähdään kolmannen studioalbuminsa "IRISIRI" vuonna 2018 julkaissut newyorkilainen Alexandra Drewchin eli Eartheater. Monipuolinen multi-instrumentalisti ja säveltäjä tunnetaan kolmen oktaavin äänialastaan sekä niin akustisia elementtejä kuin digitaalista manipulaatiota yhdistelevästä tuotannostaan. Drewchin haastaa kuulijansa myös pohtimaan sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä. Klassisen musiikin taustan omaava artisti on tähdittänyt myös oopperaesityksiä, ja hän työstää tällä hetkellä tuotantoja kamariorkesterille.