Tavastiaklubi
 
Pe 31.12.2010

"Uusi Uusivuosi":
Uusi Fantasia feat. Freeman (24:00),
Asa (22:30),
DJ Didier

20-04
Hinta: enn. alk. 14 € / ovi 15 € Ikäraja: K18   

Suomalaisen konemusiikin pioneeribändi Uusi Fantasia on jälleen aktiivinen kuuden vuoden odotuksen jälkeen. Discoa, electroa, housea, folkia, rockia ja jazzia yhdistelevä bändi julkaisi 10. marraskuuta odotetun ”Heimo”-albuminsa, joka tarjoaa niin tyylipuhtaita jazz-kappaleita kuin modernia disco- ja pop-musiikkiakin. Monipuolinen vierailijakaarti tuo kukin oman makunsa tähän suureen fantasia-pitsaan. Tavastallekin saapuva Leo ”Freeman” Friman toi legendaarisen falsettiäänensä ja sävellystaitonsa yhteisprojektiin, kappaleeseen "Liian myöhään". Kappaleen sanoitusta olivat mukana tekemässä myös aattona Tavastialla esiintyvä räp-artisti Asa sekä PMMP-yhtyeen Paula Vesala, jota kuullaan levyllä ensi kertaa englanniksi. Heimon kyydissä vokaalikykynsä osoittaa myös Eirik Bøe suositusta norjalaisesta Kings Of Convenience -yhtyeestä.  Lisäksi ”Heimolla” vierailee joukko maamme eturivin soitintaiteilijoita, mm. Jimi Tenor, Olli Ahvenlahti, Lauri Porra, Tuomo Prättälä, Zarkus Poussa, Raoul Björkenheim ja Teppo Mäkynen.

Uusi Fantasia on kolmen kokeneen musiikkivelhon projekti. Tuottajina, soittajina ja dj-taitureina kunnostautuneet miehet tunnetaan taiteilijanimillään: Street Kobra (DJPP), Kroko-Roc (Vilunki3000) ja Ercola (Veikka Erkola). Miehet ovat aktiivisia musiikin ammattilaisia, jotka ovat olleet mukana vaativien musiikinkuluttajien suosikkikokoonpanoissa kuten OP:L Bastards, Annie, Motiivi:Tuntematon, Erlend Oye, Rinneradio, Stig Dogg ja Ercola VS Heikki L. Edellisen ja ensimmäisen albuminsa “Top Ten” kokoonpano julkaisi vuonna 2004 ja siitä tuli nopeasti loppuunmyyty suomalaisen psykedeelisen musiikin klassikko. Sen jälkeen bändi on kutsuttu esiintymään muun muassa Berliiniin, Tokioon, Lontooseen, Shanghaihin ja Barcelonaan.

Viime aikoina harvemmin soolona esiintynyt Asa on kiertänyt kesästä saakka festivaaleja ja klubeja Jätkäjätkät-kokoonpanon kanssa, joka julkaisi kehutun ”Ykstoist Ykstoist”-debyyttinsä keväällä. Suomen arvostetuimpiin rap-artisteihin kuuluva Asa debytoi vuonna 2001 albumilla ”Punainen tiili”, tuolloin vielä artistinimellä Avain.  Hänet tunnetaan suomirapin uudistajana ja etenkin monimuotoisista sekä syvällisistä lyriikoistaan. Asa-nimellä artisti on levyttänyt albumit ”Leijonaa metsästän”, ”Terveisiä kaaoksesta” ja ”Loppuasukas”, joka sai vuoden 2008 Teosto-palkinnon ja voitti vuoden 2009 Emma-gaalan ”Vuoden hiphop-, dance- tai R&B-albumi” -palkinnon.  Osalla Teosto-palkintorahoista syntyi Asan viimeisin albumi, Aseistakieltäytyjäliiton tukilevy ”Via Karelia”, jolla artisti palasi pohdiskelevammasta tyylistä jälleen suorempaan ilmaisuun.  Asalta ilmestyy alkuvuonna uusi sooloalbumi "Jou Jou", jonka materiaalia tullaan kuulemaan Tavastian keikalla. Levyn taustalla vaikuttaa myös Uusi Fantasiasta tuttu DJPP.

 

Facebook
Tavastiaklubi, Urho Kekkosen katu 6
Aukioloajat su-to 20-01, pe-la 20-04
(jollei toisin mainita). Ikäraja 18v.
Tavastiaklubi Facebookissa | Yhteystiedot

Uutiset

Postituslista

Haluatko pysyä ajan tasalla Helsingin keikkarintamalla? Liity Tavastian ja Semifinalin postituslistalle! Voit myös poistua listalta tämän lomakkeen avulla lähettämällä osoitteesi uudelleen.


Nimi  

Sähköposti  

Lähetä